TRAJE DO 9. AVGUSTA

U Beču započela Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Polaznike ovog zanimljivog program očekuje učenje kroz suvremene metode podučavanja

Vođen tradicijom, ovaj projekt svake godine privlači sve više mladih ljudi. HKD Napredak

FENA

4.8.2024

Ljetna škola njemačkog jezika koju organizira HKD Napredak - Glavna podružnica Beč započela je s radom 28. srpnja, a završava 9. kolovoza.

Kao i prošlih godina, organizator se potrudio i ovogodišnji program kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispuniti. 

Mladi ljudi

Napretkov tečaj njemačkog jezika više je od ljetnih praznika i više od običnog jezičnog tečaja. Vođen tradicijom, ovaj projekt svake godine privlači sve više mladih ljudi željnih znanja i usavršavanja jezika.

Ovoga ljeta dvadesetak srednjoškolaca i studenta iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske aktivno sudjeluje u dnevnoj četverosatnoj nastavi njemačkog jezika.

Dvije skupine

Učenici su podijeljeni u dvije skupine, ovisno o predznanju jezika, a uče uz mentorstvo najboljih bečkih profesora koje predvodi Thomas Bauer. Polaznike ovog zanimljivog program očekuje učenje kroz suvremene metode podučavanja, novo okruženje, šarolike aktivnosti i upoznavanje novih ljudi.

- Učenje stranog jezika u njegovom izvornom okruženju, u zemlji u kojoj se on govori kao službeni jezik, najviše nas približava onome kako mladi savladavaju svoj materinji jezik tijekom djetinjstva. Iskustveno učenje dokazano je najučinkovitija metoda učenja s kojom dobivamo dugotrajno znanje i zato nakon obvezne dnevne nastave, sudionici ovoga projekta imaju priliku upoznati običaje, kulturu, umjetnost, sport, gastronomiju, politički i gospodarski život Beča, a to im je lako dostupno jer su smješteni u ugodnom studentskom domu nedaleko od centra, a u samoj blizini Zapadnog kolodvora Beč - priopćeno je iz Napretka.

Također, polaznicima su osigurani objedi u austrijskim restoranima, a pri razgledavanju grada i profesionalni turistički vodiči. Napretkova Ljetna škola pomjera granice, širi poglede na svijet izvan poznatoga i jedinstvena je prilika za sve mlade ljude, dodaje se u priopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.