IZLOŽBA

Otvorena prva samostalna izložba Binase Memić pod nazivom 'Apstraktni dijalozi'

Binasa Memić, istakla je da je uložila veliki trud i vrijeme za pripremu svoje prve samostalne izložbe.

Binasa Memić. FENA

Dž. Vilajet

7.8.2024

Mladi bh umjetnica i akademska slikarica Binasa Memić otvorila je danas prvu samostalnu izložbu pod nazivom “Apstraktni dijalozi” u Galeriji Općine Novi Grad Sarajevo.

Memić je magistrantica na Odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, a svoju kreativnost izražava i prenosi kroz apstraktne oblike, boje i kompozicije, koristeći geometrijsku apstrakciju kako bi prikazala odnos između oblika i boja. Njene kompozicije pružaju osjećaj reda i strukture, ali ostavljaju prostor za maštu i eksperimentisanje. Kroz ove radove, autorica potiče posjetitelje na razmišljanje o odnosu boje i forme te kako geometrijski elementi mogu “komunicirati” s publikom na dubok i emotivan način. Izložba sadrži seriju apstraktnih slika različitih dimenzija, naglašavajući raznolikost njenog stvaralačkog procesa kao i njen unikatan stil.

Ovom prilikom, mlada autorica, akademska slikarka i nekadašnja stipendistkinja Općine Novi Grad Sarajevo, Binasa Memić, istakla je da je uložila veliki trud i vrijeme za pripremu svoje prve samostalne izložbe, naglasivši da se ona kao umjetnik najviše pronalazi u apstraktnoj umjetnosti.

izložba Apstraktna umjestnost. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.