KULTURNI DOGAĐAJ

U izboru za "Književnu nagradu Andrićevih dana"; 'Škriptaji kože', 'Tvornica Hrvata'...

Nagrada se dodjeljuje za književno djelo prvi put objavljeno u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine

Književna nagrada Andrićevi dani. Facebook

FENA

9.8.2024

U uži izbor za "Književnu nagradu Andrićevih dana“ odabrani su prijedlozi knjiga: "Škriptaji kože“, Amile Kahrović-Posavljak, Buybook, Sarajevo, 2023., "Tvornica Hrvata“, Nebojše Lujanovića, VBZ, Zagreb, 2023. i "Godina bez proljeća“, Adnana Repeše, Buybook, Sarajevo, 2023.

U skladu s uvjetima Javnog natječaja u uži izbor za "Književnu nagradu Andrićevih dana“ spomenuti prijedloge knjiga odabaralo je nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja pristiglih prijedloga Povjerenstvo u sastavu: prof. dr. Perina Meić, predsjednice, prof. dr. Muris Bajramović i doc. dr. Dženan Kos,članova.

Nagrada se dodjeljuje za književno djelo prvi put objavljeno u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine i u zemljama bosanskohercegovačke dijaspore na jednom od jezika naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, čiji su autori državljani BiH, kao i građani porijeklom iz BiH.

Svečana dodjela "Književne nagrade Andrićevih dana" pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića bit će upriličena 9. novembra ove godine u okviru programa kulturne manifestacije "Andrićevi dani 2024“ u Travniku, priopćeno je iz Javne ustanove Gradske biblioteke Travnik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.