BOGAT PROGRAM

Sutra počinje manifestacija "Festival u Centru"

Ovogodišnje izdanje Festivala bit će održano od 16. do 23. augusta, uz besplatan ulaz na sve programe

Festival u Centru. FENA

FENA

15.8.2024

Manifestacija "Festival u Centru“, koja se već četvrtu godinu organizira tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, sutra počinje u Radićevoj ulici. Ovogodišnje izdanje Festivala bit će održano od 16. do 23. augusta, uz besplatan ulaz na sve programe. 

"Festival u Centru" donosi bogat i raznolik program koji će objediniti umjetnost, kreativnost, rekreaciju i muziku, pretvarajući grad u mjesto susreta različitih kultura i generacija. Programi Festivala ove će se godine odvijati u Radićevoj ulici, na Akademiji likovnih umjetnosti, na Otvorenoj sceni Obala, Meeting Pointu i u ulici Franca Lehara u Sarajevu.

Imat će bogat likovni, književni, koncertni program, kao i radionice za najmlađe, sportske aktivnosti i aktivnosti kojima se predstavljaju različite generacije iz udruženja koja djeluju na području općine Centar.

Prvog dana festivala od 17 do 19 sati u dvorištu knjižare Buybook biće održana radionica „Liskan i Ljeljo u sarajevskoj avanturi“. 

Od 18 do 19:30 sati u Radićevoj ulici za najmlađe sugrađane biće organizirane "Zaboravljene igre djetinstva“ sa Lejlom Šebić.

Od Umjetničke galerije BiH do Trga ispred Narodnog pozorišta u periodu od 18:30 do 19:15 sati plesnim performansom predstavit će se i mažoretkinje Herceg Novog.

- Nakon najavljenih radionica i aktivnosti, građane će od 21 sat na lokacijama u Radićevoj ulici, Meeting Point i u ulici Franca Lehara zabavljati DJ-evi - saopćeno je iz Općine Centar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.