SARAJEVO

Četvrti Festival u Centru od 16. do 23. avgusta: Besplatan ulaz na sve programe

Likovne radionice su zamišljene kao interaktivan prostor za učenje i stvaranje, prilagođene svim generacijama

Najava Festivala. Festival u Centru

Z. K.

10.8.2024

Četvrto izdanje Festivala u Centru bit će održano od 16. do 23. avgusta, uz besplatan ulaz na sve programe.

Festival u Centru donosi bogat i raznolik program koji će objediniti umjetnost, kreativnost, rekreaciju i muziku, pretvarajući grad u mjesto susreta različitih kultura i generacija. Programi Festivala u Centru ove će se godine odvijati u Radićevoj ulici, na Akademiji likovnih umjetnosti, na Otvorenoj sceni Obala, Meeting Pointu i u ulici Franca Lehara u Sarajevu.

Bogat likovni, književni i koncertni program

Festival u Centru i ove godine imat će bogat likovni, književni, koncertni program, kao i radionice za najmlađe, sportske aktivnosti i aktivnosti kojima se predstavljaju različite generacije iz udruženja koja djeluju na području Općine Centar.

Likovne radionice su zamišljene kao interaktivan prostor za učenje i stvaranje, prilagođene svim generacijama. Pored toga, polaznici će imati priliku da se okušaju u izradi delmatskog nakita, dok će treći segment radionica biti posvećen zdravom životu i aktivnom starenju.

Rekreacija i igre bit će sastavni dio svakodnevnog programa, pružajući priliku za fizičku aktivnost i zabavu. Programi poput Fit Kids i Fitness Ljeto održavat će se svakodnevno, uz dodatne aktivnosti poput stolnog tenisa, šaha i vježbi na otvorenom. Košarkaški klub će organizovati radionice za djecu, čineći ovaj dio programa posebno zanimljivim za najmlađe.

Veče sevdaha

Muzički segment Festivala u Centru obuhvata niz koncerata i performansa. Od nastupa mažoretkinja, koncertne izvedbe filmske muzike, do nastupa Frenkieja, Kontre i Indiga, svako će pronaći nešto za sebe. 

Veče sevdaha i koncert međugeneracijskog hora centara za starenje Općine Centar dodatno će obogatiti program, a DJ setovi na tri lokacije osigurat će nezaboravan provod. Knjige će također naći svoje mjesto na festivalu kroz promocije koje će se održati u knjižari Buybook.

Festival u Centru je susret umjetnosti, zajedništva i radosti življenja u centru kulture programa prilagođenog za sve uzraste. Četvrti Festival u Centru organizuju Obala Art Centar i Općina Centar Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.