BROJNE PROMOCIJE

Otvoren 29. Međunarodni sajam knjiga u Banjoj Luci

Večeras će biti održano posebno književno veče pod nazivom "Sjećanje na Branka Ćopića"

Međunarodni sajam knjiga. FENA

Dž. V.

jučer

Akademik i književnik Miroslav Tešić, predsjednik Zadužbine "Branko Ćopić" iz Beograda, otvorio je večeras u Banjoj Luci 29. Međunarodni sajam knjiga.

Ove godine, sajam, koji će trajati do 23. septembra, posvećen je najvećem piscu krajiške regije - Branku Ćopiću. Povodom 40. godišnjice od njegove smrti, večeras će biti održano posebno književno veče pod nazivom "Sjećanje na Branka Ćopića".

Moderator večeri bit će Mladen Vesković, a uz Tešića, među učesnicima su i Ranko Risojević, dobitnik nagrade za prozno djelo koju dodjeljuje Zadužbina "Branko Ćopić".

Program posvećen Branku Ćopiću nastavit će se u srijedu u 14:00 panelom "Stvaralaštvo Branka Ćopića za djecu i mlade" i "Savremeni pisci za djecu i mlade", s učesnicima Zoranom Opačićem i Violetom Jović.

Bit će predstavljena i antologija savremenih pjesama za djecu "Knjiga za uživanje", koju je priredio Јovo Čulić, a objavila je Udruženje za promociju kulture i obrazovanja djece i mladih "Mudro slovo" iz Banje Luke. Također, biće predstavljena knjiga poezije za djecu Slavojke Kokić "Roša".

U srijedu u 16:00 bit će predstavljena knjiga "Kap po kap" Radovana Rađevića, a potom će uslijediti panel "Savremena srpska proza", s učesnicima Aleksandrom Јugovićem i Berislavom Blagojevićem.

Ljubitelji knjige mogu očekivati brojne promocije, a sajam će biti zatvoren dodjelom nagrada “Zlatna sova” i “Sovica”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.