TRADICIJU JAPANA U BIH

Japanski ritmovi i melodije: Kulturni susret za ljubitelje muzike

Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku učenicima, studentima i široj javnosti da urone u očaravajuće zvuke tradicionalne japanske muzike

Predavanje japanskih muzičara Ondekoza i Yuzu. Facebook

Dž. V.

20.9.2024

Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini u saradnji s Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu ponosno predstavlja izvanredan kulturni događaj koji će zasigurno oduševiti sve ljubitelje muzike. Na ovom jedinstvenom događaju nastupit će renomirani japanski muzičari "Ondekoza", svjetski poznati bend majstora taiko bubnjeva, i "Yuzu", talentovana izvođačica na tradicionalnom japanskom instrumentu, samisenu.

Subota, 21. septembar, označava poseban dan za sve posjetitelje jer će se u Koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman (Srednja muzička škola, Josipa Štadlera 1, Sarajevo) održati inspirativno predavanje i interaktivna radionica. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku učenicima, studentima i široj javnosti da urone u očaravajuće zvuke tradicionalne japanske muzike.

Tijekom predavanja, "Ondekoza" će publiku očarati svojom energijom i snagom taiko bubnjeva, dok će "Yuzu" pokazati zapanjujuće tehnike sviranja shamisena, instrumenta s tri žice koji nosi bogatu kulturu i tradiciju Japana.

Ovo je posebna prilika, ne samo da čujete ove tradicionalne zvuke već i da direktno od umjetnika naučite o historiji i kulturnom značaju japanske muzike te se radujemo što Vam možemo poželjeti dobrodošlicu na ovaj jedinstveni kulturni događaj i podijeliti ljepotu japanske muzike sa Sarajevom navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.