SARAJEVSKA SCENA

Magična noć uz "Songs of Liberation"

Večer je bila posvećena nekim od najznačajnijih hitova koji kritički preispituju društvene norme i bore se za slobodu i jednakost ljudskih prava

S koncerta u Narodnom pozorištu Sarajevo. Avaz

prije 6 dana

Sjajna muzička ekipa, koju su činili Marija Šestić, Narcis Zečić, Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Amar Češljar i Adis Sirbubalo, održala je nezaboravan koncert u Narodnom pozorištu Sarajevo, čime je zatvoren ovogodišnji specijalni program NPS "Kultura na ulice 2024!“ i 6. Sarajevo Fest.

Večer je bila posvećena nekim od najznačajnijih hitova koji kritički preispituju društvene norme i bore se za slobodu i jednakost ljudskih prava.

Pjesme poput Boba Dajlana (Dylana) "Changing of the Guards", Pink Flojda (Floyd) "A Great Day For Freedom", Deivid Bouia (Davide Bowie) "Heroes", Gil Skot-Heron (Scott Heron) "Winter In America", Rufusa Vajnrajta (Wainwrighta) "Going To A Town" i U2 "Miss Sarajevo" izazvale su snažne emocije među publikom.

Svaki izvođač je donio svoj jedinstveni pečat, a atmosfera u pozorištu bila je ispunjena energijom i oduševljenjem. Publika je s radošću pratila izvođenje, pjevajući zajedno s izvođačima.

Koncert je bio više od samo muzičkog nastupa. Bio je to umjetnički doživljaj koji je okupio ljude da kroz muziku otvore važne društvene teme. Gromoglasni aplauz odao je utisak da je ovaj koncert ostavio dubok trag kod svih prisutnih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.