DANI FILANTROPIJE

Rodoč će dobiti Mural prijateljstva: Krasit će Osnovnu školu Bartola Kašića

Za izradu novog umjetničkog djela zadužena je Maja Stojanović, poznatija kao Zmaja, talentirana umjetnica porijeklom iz Kanade

Mural prijateljstva, Rodoč. Udruga Rezon

Dž. V.

prije 2 dana

Nakon uspješnog završetka Street Arts Festival Mostar 2024., platforma festivala, Udruga Rezon, nastavlja s aktivnostima usmjerenim na unapređenje urbane kulture i javne umjetnosti.

U okviru manifestacije "Dani filantropije", realiziraju SAFMo MO(ve)MENT, to jest, Mural prijateljstva, koji će krasiti Osnovnu školu Bartola Kašića u Rodoču.

Za izradu novog umjetničkog djela zadužena je Maja Stojanović, poznatija kao Zmaja, talentirana umjetnica porijeklom iz Kanade, koja trenutno živi u Srbiji. Ona je jedna od najistaknutijih mladih umjetnica na regionalnoj street art sceni, što organizatori s ponosom ističu.

- Na ovaj način širimo našu priču izvan središnje gradske zone i, kroz nove umjetničke akcije, približavamo umjetnost djeci i mladima. Osobito nas veseli ostvarivanje novih suradnji, kao što je ova s OŠ Bartola Kašića - rekli su iz Udruge Rezon, dodajući kako je njihova misija postati prepoznatljiv doprinos zajednici kroz urbanu kulturu. 

U narednom razdoblju, škola će postati otvoreni atelje, a nakon završetka radova planiran je program i svečano otvaranje murala. Organizatori se nadaju nastavku razvoja novih kreativnih ideja u suradnji s učenicima i nastavnicima.

"Dani filantropije", posvećeni podizanju svijesti o filantropiji, dio su kampanje "Ljudi filantropskog srca", koja se provodi s ciljem naglašavanja važnosti njegovanja filantropije i kulture darivanja za razvoj civilnog društva u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.