POZORIŠNA ČAROLIJA

Kamerni teatar: Raznolik repertoar za oktobar

Posebna gostovanja najavljuju 6. oktobra u Kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu, gdje će se izvesti predstava "Djelidba" u režiji Aleša Kurta

Repertoar Kamernog Teatar 55. Kamerni teatar 55

jučer

Kamerni teatar s ponosom najavljuje bogat repertoar za oktobar, koji donosi raznolike predstave i gostovanja, osiguravajući da svaki posjetitelj pronađe nešto za sebe.

U srijedu, 2. oktobra, otvorit će mjesec sa dramom "Otac" Floriana Zellera u režiji Dine Mustafića. Ova emotivna predstava bit će ponovljena i u četvrtak, pružajući priliku ljubiteljima pozorišta da uživaju u snažnim izvedbama.

Osim toga, posebna gostovanja najavljuju 6. oktobra u Kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu, gdje će se izvesti predstava "Djelidba" u režiji Aleša Kurta. Istu predstavu će također izvesti u ponedjeljak, 9. oktobra, u Kulturno informativnom centru Tomislavgrad.

U okviru festivala MESS, 9. oktobra, na repertoaru je "Malograđanska svadba" u režiji Paola Magellija, a u subotu, 12. oktobra, posjetitelje očekuje autorski projekt Selme Spahić pod nazivom "Ljubičasto".

Nakon toga, 14. oktobra, "Schindlerov lift" u režiji Kokana Mladenovića, dok će u četvrtak, 17. oktobra, biti gosti Dramskog teatra Skopje gdje će izvesti predstavu "Potpuni stranci" u režiji Lajle Kaikčije.

Mjesec će završiti s brojnim uzbudljivim predstavama. 

Na programu, 19. oktobra je predstava "Umri muški" u režiji Admira Glamočaka, a 21. oktobra posjetitelji će moći uživati u predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" u režiji Kokana Mladenovića.

U utorak, 23. oktobra, gostuju na međunarodnim teatarskim susretima Brčko distrikta s predstavom "Majka" u režiji Dine Mustafića. Dan kasnije, 24. oktobra, ponovno će izvesti "Djelidbu" u Domu kulture Srebrenica.

Na kraju mjeseca, 25. oktobra, na repertoaru "Malograđanska svadba", a 28. i 29. oktobra očekuju vas "Potpuni stranci" u režiji Lajle Kaikčije.

Za sam kraj, 30. oktobra moći ćete pogledati "Mirnu Bosnu" u režiji Saše Peševskog, a posljednjeg dana u mjesecu, 31. oktobra, izvest će predstavu "Sin" u režiji Dine Mustafića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.