SLOVENIJA

Janša protiv Čeferina: Nije spriječio biološku bombu koja je izazvala pandemiju u Evropi

Radi se o utakmici Atalanta - Valensija

Prvi čovjek UEFA-e ima političke ambicije. Arhiv

Avaz.ba

8.4.2020

Prvi čovjek UEFA-e Aleksander Čeferin izjavio je u jednom intervjuu kako Vlada Slovenije mora shvatiti da je situacija s koronavirusom vrlo ozbiljna. To je rekao u svjetlu svojih ambicija da se nakon mandata u Nionu potpuno posveti politici

Njegova popularnost u Sloveniji izrazito je velika i katkad zna odgovoriti premijeru Janezu Janši. 

– Ta vlada mora reći da je situacija ozbiljna, ali isto tako mora dati i nadu ljudima, jer ne možemo svakog dana govoriti gdje će buknuti. Pandemija će se jednom završiti i moramo imati pozitivniji pristup, imat ćemo ekonomski kolaps – rekao je Aleksander Čeferin. 

Na odgovor slovenskog premijera nije se dugo čekalo. Njegova izjava bila je žestoka, a odnosila se na utakmicu Lige prvaka između Atalante i Valensije u Milanu.

– To je bio toliko pohlepan, neodgovoran i kriminalan potez. Opasnost se proširila, a nije zaobišla ni Sloveniju. To je bila biološka bomba nakon koje više ništa nije bilo isto. Čak i poslije upozorenja Svjetske zdravstvene organizacije, koja je već proglasila pandemiju, neke utakmice nisu otkazane, a sve zbog pohlepe za novcem - kazao je Janša. 

Utakmica osmine finala Lige prvaka Atalanta – Valensija igrala se 19. februara u Milanu, jer stadion italijanskog kluba ne zadovoljava uvjete. Iz Bergama je došlo 40.000 navijača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.