HRVATSKA

Ministar Krstičević nakon pada aviona: Podnosim ostavku

Izrazio duboko i ljudsko saučešće porodicama poginulih

Damir Krstičević: Podnio ostavku. Milan Sabic/PIXSELL

Avaz.ba

7.5.2020

Konferencija za medije povodom pada vojnoga školskog aviona ZLIN održana je u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

- Danas oko 16 sati tokom redovnog leta došlo je do pada školskog aviona Zlin u području Biljana Donjih. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati - rekao je načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnoga stožera Oružanih snaga je izrazio duboko i ljudsko saučešće porodicama poginulih. 

- Dobio sam informaciju oko 16 da se dogodila nesreća. Odmah sam krenuo ovdje u Zemunik. Tokom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formiramo sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju, rekao je Krstičević.

- Ja sa današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika vlade i ministra obrane Republike Hrvatske - rekao je Krstičević

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.