CRNA GORA

Učesnicima patriotske auto kolone zaprijećeno hapšenjem, pozivaju MUP da obezbijedi nesmetan prolaz

Apeluju na policiju

Auto kolone u Crnoj Gori. Antena M

N. D. / Antena M

2.4.2021

Prema informacijama "Antene M" u Pljevljima je zaprijećeno učesnicima auto kolone da ne smiju izaći u nedjelju jer će biti uhapšeni i pisat će im kazne.

Učesnici auto kolona u Crnoj Gori apeluju na Ministarstvo unutrašnjih poslova i Upravu policije da obezbjede nesmetan prolaz za sve učesnike auto skupova.

- U slučaju bilo kakvog pokušaja provociranja, privođenja, hapšenja i pisanja kazni učesnicima skupa bit ćemo prinuđeni da radikalizujemo proteste i erupciju nezadovoljstva da prikažemo na drugačiji način.

Godinu dana smo trpjeli obustave saobraćaja dok se protestovalo zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Tada su ti protesti nazivani socijalnim, pa vas molimo da iako vam smetaju naše kolone i zastave ipak shvatite ozbiljnost našeg organiziranja i ovaj bunt vidite kao nataloženo nezadovoljstvo ukupnim ekonomskim stanjem nastalim vašim radom. Naše kolone su mirne i u saradnji sa vama želimo da omogućimo što bezbjedni prolazak.

Nikome od nas nije nikad palo na pamet da provociramo ljude koji su učestvovali u litijama, niti da ih iritiramo suprotnim obilježjima. Isto očekujemo sad od suprotne strane. Crnogorsko proljeće je demokratija - poručuju učesnici auto kolona, prenosi "Antena M".

Društvenim mrežama i vajber grupama kruži poziv građanima da se pridruže auto kolonama, koje će od ovog vikenda biti organizirane svake nedjelje od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.