VELIKI PROTEST

Cetinje: Druge domovine od Crne Gore nemamo

U gradu su prisutne jake policijske snage a oko Cetinjskog manastira

Fu. M.

22.8.2021

Veliki broj okupljenih - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Na skupu na Cetinju koji je organiziran protiv ceremonije ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje je zakazano za 5. septembar okupio se veliki broj građana iz raznih krajeva Crne Gore.

Peđa Vušurović nekadašnji predsjednik mladih Liberalnog saveza kazao je da je poruka prijestonice danas, poruka mira, prenosi RTCG.

Sa skupa je poručeno, da Cetinju nije mjesto za ustoličenje mitropolita Srpske pravoslavke crkve (SP) Joanikija.

- Ne branimo mi srpskom patrijarhu da ustoliči svojeg namjesnika koje je izgradila ili dobila crkva Srbije u Crnoj Gori, ali ne dozvoljavamo taj okupatorski čin u stolici Svetoga Petra u Cetinjskom manastiru kao viševjekovnome i vječitome simbolu crnogorske duhovne, državne i nacionalne samobitnosti i slobode - poručili su okupljeni građani.

Oni smatraju da je ustoličenje na Cetinju potrebno kao simbolički dokaz pristanka na okupaciju te da druge domovine od Crne Gore nemaju.

Na protest je došao i mitropolit CPC Mihailo.

Podsjećamo, grupa građana najavila je za danas protest na Cetinju povodom ceremonije ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija koje je zakazano za 5. septembar. Skup kod Lovćenske vile zakazan je za podne a cilj je da bude poslata građanska poruka o tome kako na Cetnju nije mjesto ustoličenju mitropolita Joanikija.

Ambasade, ombudsman, pojedini političari i NVO sektor pozvali su na smirivanje tenzija.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.