IZAZVANA VELIKA PAŽNJA

BBC: Misteriozni dron iz sovjetskog doba srušio se u Hrvatskoj

Hrvatski zvaničnici kažu da je dron sedam minuta bio u hrvatskom zračnom prostoru

U toku je uviđaj. Agencije

A. K. / BBC

11.3.2022

Hrvatski vojnici vode istragu na mjestu pada vojnog drona u Zagrebu, objavio je BCC. Navode da se dron srušio u blizini studentskog doma u predgrađu glavnog grada Hrvatske. 

- Gradonačelnik glavnog grada Hrvatske, Zagreba, rekao je da je pravo čudo da niko nije stradao prilikom pada vojnog aviona veličine drona sinoć oko 23 sata. Prema riječima hrvatskog premijera Plenkovića, bespilotna letjelica je ruska proizvodnja, ali nije poznato da je u vlasništvu ruske ili ukrajinske vojske - piše BBC.

Veličine velikog aviona

Dodaju kako se prema neslužbenim izvještajima radi o bespilotnoj letjelici TU-141 iz sovjetskog doba kojom je upravljala ukrajinskom vojskom.

- Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da su fragmenti dronova pronađeni u nekoliko područja prigradskog naselja Jarun. Niko nije stradao, srećom. Radi se o letjelici koja je poput velikog aviona - naveli su.



Milanovićeva poruka

- Hrvatski zvaničnici kažu da je dron letio iznad Mađarske 40 minuta, a zatim je još sedam minuta bio u hrvatskom zračnom prostoru prije nego što se srušio u glavnom gradu.

Zoran Milanović, koji je zajedno i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, pozvao je Hrvate da ostanu mirni, rekavši da se ovakva vrsta incidenta događa tokom sukoba i da se smatra da dron nije bio usmjeren na Hrvatsku - piše BBC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.