PETER STANO

Glasnogovornik EU: Vrijeme da se dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uspješno okonča

Evropska unija i države članice očekuju od obje strane brz napredak, kao i da se i Beograd i Priština u njega ozbiljno uključe, kazao je Stano

Peter Stano. Anadolija

E. Ć. / Tanjug

19.4.2022

Glasnogovornik Evropske unije Peter Stano poručio je danas, na 9. godišnjicu potpisivanja Briselskog sporazuma da je sada je vrijeme da se krene naprijed i da se proces dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine "uspješno okonča".

Stano je u izjavi za Tanjug istakao da su potpisivanjem Sporazuma Beograd i Priština preuzeli važne međunarodne obaveze i istakao da obje strane moraju da u potpunosti primjene sve što je dogovoreno.

- Evropska unija i države članice očekuju od obje strane brz napredak, kao i da se i Beograd i Priština u njega ozbiljno uključe. Evropska unija i zemlje članice također očekuju da obje strane u potpunosti primjene sve sporazume koji su već postignuti - rekao je Stano za Tanjug.

On je dodao da Evropska unija nastavlja da radi sa stranama u dijalogu kako bi bio postignut, kako je rekao, "sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije", pri čemu će se baviti svim preostalim ključnim pitanjima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.