REKONSTRUKCIJA VLADE

Plenković predstavio prijedloge novih ministara: Među njima Sarajlija Filipović

Plenković je, predstavljajući Filipovića, rekao da se radi o mladom čovjeku od 38 godina, koji je u dobi od 26 godina doktorirao na Ekonomskom fakultetu i dosad objavio više od 70 naučnih radova

Andrej Plenković sa Davorom Filipovićem. N1 HRVATSKA

S. S. / N1 Hrvatska

28.4.2022

U Saboru se danas saslušavaju novu kandidatu za ministre u Vladi Hrvatske, nakon što ih je jučer predstavio premijer Andrej Plenković. Novi članovi Vlade postat će Anja Šimpraga, Davor Filipović i Marin Piletić. 

Anja Šimpraga, potpredsjednica za društvene djelatnosti i ljudska prava, i Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sistema, porodice i socijalne politike, u Vladu dolaze iz saborskih klupa, a Davor Filipović, ministar privrede i održivog razvoja, iz zagrebačke Skupštine. Podsjećamo Davor Filipović je rodom iz Sarajeva.

Ima sve reference

Plenković je, predstavljajući Filipovića, rekao da se radi o mladom čovjeku od 38 godina, koji je u dobi od 26 godina doktorirao na Ekonomskom fakultetu i dosad objavio više od 70 naučnih radova. 

- U prethodnom razdoblju bio je dvaput biran za zastupnika u Gradsku skupštinu Grada Zagreba i bio kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba. On će sada imati priliku pokazati zašto mu vjerujem. Mislim da ima sve reference da može voditi ovaj resor - rekao je Plenković.

Dodao je da je Filipović vrlo angažovan član HDZ-a te da uživa njegovo povjerenje i da vjeruje da će s obzirom na svoje kompetencije Filipović vrlo brzo "pohvatati konce" u resoru koji preuzima.

Nije dobio povjerenje na izborima

Sandra Benčić je pitala kako izbor Filipovića doprinosi povjerenju u Plenkovićevu Vladu budući da na izborima u Zagrebu nije stekao poseban ugled u javnosti. 

- Koliko ministar afera mora imati, da znamo unaprijed, da bi prestao biti ministar? Budući da je Paladina i dalje u Vladi - rekla je.

- To što vi mislite da ljudi nemaju povjerenje u Vladu i HDZ, to vi možete misliti, ali ja se jako ne slažem, mi dobijamo povjerenje u izborima. Na zadnjim izborima smo dobili najviše u ovom izbornom sistemu, a u Hrvatskoj daleko najviše. To vam je test u svim krizama, i svim napadima - odgovorio je Plenković.

- On je čvrst, on je sportaš, on ima energiju i znanje - dodao je Plenković o Filipoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.