UPUTIO DOPIS

Ibrahimović tražio obustavu zapošljavanja u kompanijama u vlasništvu države

Tražimo da u cilju zaštite interesa državnog kapitala sagledate mogućnosti racionalizacije poslovnih rashoda društva, naveo je

Ervin Ibrahimović. DAN

A. K. / Vijesti.me

30.5.2022

Ministar kapitalnih investicija u Crnoj Gori Ervin Ibrahimović zatražio je od kompanija koje su u nadležnosti njegovog ministarstva da obustave dalje zapošljavanje i optimizuju korišćenje ljudskih resursa.

Ibrahimović je dopis, koji je naslovio kao mjere poslovnih rashoda u privrednim društvima iz resorne nadležnosti Ministarstva kapitalnih investicija, uputio kompanijama krajem prethodne sedmice, pišu Vijesti.me.

U nadležnosti Ministarstva kapitalnih investicija je 20 kompanija u većinskom vlasništvu države, među kojima su Rudnik uglja u Pljevljima, Elektroprivreda Crne Gore, CEDIS, CGES, Aerodromi, Luka Bar, Marina Bar, Monteput, Željeznički prevoz Crne Gore, Barska plovidba, Crnogorska plovidba, TO Montenegro...


Rast broja zaposlenih

Ministar koji dolazi iz redova Bošnjačke stranke u dopisu navodi da je u prethodnom periodu primjetan značajan rast broja zaposlenih i troškova zarada kod većeg broja privrednih društava koja pripadaju resoru Ministarstva kapitalnih investicija.

- Tražimo da u cilju zaštite interesa državnog kapitala sagledate mogućnosti racionalizacije poslovnih rashoda društva, zaustavite dalje zapošljavanje i izvršite optimizaciju korišćenja ljudskih resursa - naveo je Ibrahimović u dopisu kompanijama koje su u većinskom vlasništvu države.

Ministar očekuje od rukovodstva kompanija da “racionalizuju sve troškove a prije svih troškove zaposlenih”.


Nije naveo imena

Ibrahimović je kazao da je pred nama još jedna izazovna godina praćena poremećajima cijena energenata na globalnom tržištu bez naznaka skorije stabilizacije, dalekosežnim posljedicama krize u Ukrajini i još uvijek prisutnom COVID 19 krizom.

- Stoga bismo da skrenemo posebnu pažnju na značaj vašeg doprinosa koji, kao menadžment, možete dati u upravljanju povjerenim resursima. Očekujemo da uložite dodatne napore u racionalizaciji svih troškova, a prije svih troškova zaposlenih. U prethodnom periodu primjetan je značajan rast broja zaposlenih i posljedično troškova zarada, kod većeg broja privrednih društava koja pripadaju Ministarstvu kapitalnih investicija. Imajući u vidu prethodno navedeno, tražimo da u cilju zaštite interesa državnog kapitala sagledate mogućnosti racionalizacije poslovnih rashoda društva zaustavite dalje zapošljavanje i izvršite optimizaciju korišćenja ljudskih resursa - naveo je Ibrahimović u dopisu.

Ibrahimović nije naveo imena firmi u kojima je, kako je rekao, značajan rast broja zaposlenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.