PREDSJEDNIK CRNE GORE

Milatović: Nakon Brisela, volio bih posjetiti Beograd, odnosi u regionu su veoma važni

Saradnja sa Srbijom je veoma važna i zbog ekonomije i zbog činjenice da smo dugo živjeli u zajedničkoj državi, da nas spajaju vijekovi historije

Jakov Milatović. Dnevnik.hr

E. T.

23.4.2023

Jakov Milatović, novi predsjednik Crne Gore, u intervjuu za magazin NIN poručio je da želi dobre odnose sa svim zemljama regiona.

Predstavnik Pokreta “Evropa sad” koji će 21. maja preuzeti predsjedničku funkciju je govorio o odnosima Crne Gore sa Srbijom.

Da zajedno radimo

- Saradnja sa Srbijom je veoma važna i zbog ekonomije i zbog činjenice da smo dugo živjeli u zajedničkoj državi, da nas spajaju vijekovi historije i kulture, porodičnih i prijateljskih odnosa. Zato često i kažem da je Srbija za Crnu Goru više od ekonomije. Rekao sam da bih ubrzo nakon posjete Briselu volio da zvanično posjetim i Beograd, da se odnosi između Crne Gore i Srbije dodatno normalizuju, da se konačno obnove puni diplomatski odnosi, da zajedno radimo na važnim infrastrukturnim projektima, da završimo autoput ka Srbiji, da zajednički nastupamo kao jedinstvena turistička destinacija prema udaljenim tržištima poput azijskog, da u konačnici budemo dio zajedničke evropske porodice - rekao je Milatović.

Kako je kazao, želi da zvanični odnosi između Podgorice i Beograda budu onakvi kakvi su i svakodnevni odnosi između građana naše dvije zemlje, dobrosusjedski i prijateljski.

Pravosudni organi

Govorio je i odnosu aktuelne ili neke buduće vlasti sa dosadašnjim predsjednikom Milom Đukanovićem.

- Uvjeren sam da će Crna Gora imati pravičan odnos prema svima, ali takođe kapacitet i volju da se suoči sa svim eventualnim zloupotrebama dosadašnjeg predsjednika. Moje je bilo da odnesem političku pobjedu, sada je na drugim državnim organima da utvrde eventualnim zloupotrebe. Zato očekujem da će svi pravosudni organi koji se oslobode od uticaja bivšeg režima djelovati efikasno i preventivno - naveo je Milatović.

Poručio je i da podaci pokazuju da našoj zemlji ne prijeti dužnička kriza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.