NOVI DETALJI

Evo ko je pripremao atentat na Milu Đukanovića: "Imaju jake krake i u BiH"

Bivši predsjednik Crne Gore obaviješten je ranije da se pripremao atentat na njega

Milo Đukanović. CdM

N. H.

13.7.2024

Kriminalna grupa iz Beograda, s jakim kracima u BiH i Albaniji, pripremala je atentat na bivšeg predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića, piše crnogorska "Pobjeda".   

Izvor iz samog vrha sigurnosnog sektora nije želio precizirati  koji konkretno kriminalni klan je pripremao atentat bivšeg predsjednika.

- U pitanju je jedna od najjačih kriminalnih organizacija iz Beograda, poznata po organizaciji ubistava, koja ima razgranate pipke u svim državama regiona, ali i Zapadne Evrope i Južne Amerike. Informacija o pripremanju atentata na Đukanovića je kredibilna - saopćio je izvor Pobjede iz samog vrha bezbjednosnog sektora.

Vijest da je bivši predsjednik Crne Gore obavijestio nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, prve su objavile crnogorske "Vijesti".

Izvori Pobjede kažu da je Đukanović obavijestio sigurnosni sektor i nadležne što u ovom slučaju mogu biti Uprava policije, Tužilaštvo ili ANB.

- Raniji predsjednik je dobio navedenu informaciju od određenih međunarodnih zvaničnika iz obavještajne zajednice i sa tom informacijom upoznao je državne organe - odgovoreno je iz Đukanovićeve kancelarije na pitanje da li je ga je bilo ko iz sigurnosnog sektora obavijestio da mu je ugrožena bezbjednost, odnosno, da se na njega priprema atentat.

Izvor blizak Đukanoviću rekao je "Vijestima" da ga je visoki strani vojni zvaničnik sa Kosova obavijestio da organizovana kriminalna grupa iz jedne susjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa sigurnosnim službama jedne druge susjedne zemlje.

Uprava policije saopćila je da nije upoznata sa informacijom koja je objavljenja na portalu Vijesti, a koju je potvrdio kabinet bivšeg predsjednika Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.