CRNA GORA

Agencija za nacionalnu bezbjednost danas obavijestila Upravu policije o podatku da se na Đukanovića priprema atentat

Agencija, prema nezvaničnim podacima, prije tri dana dobila je ozbiljan operativni podatak da jedna organizovana kriminalna grupa navodno priprema

Milo Đukanović. Boris Pejović / Vijesti.me

N. H.

13.7.2024

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) obavijestila je danas popodne Upravu policije da su dobili operativni podatak da se priprema ubistvo bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića, saznaju crnogorske "Vijesti".

Agencija, prema nezvaničnim podacima, prije tri dana dobila je ozbiljan operativni podatak da jedna organizovana kriminalna grupa s Kosova, koja svoje krake ima i u Albaniji, navodno priprema da izvrši atentat na Đukanovića.

Izvor crnogorskih "Vijesti" iz tajne službe potvrdio je da Agencija s partnerskim službama provjerava taj podatak, te da su u toku istraživanja.

Upravo zbog međunarodnih provjera operativnog podatka, kako je objasnio sagovornik, ANB nije odmah obavijestila Upravu policije da je moguće ugrožena sigurnost Đukanoviću.

"Vijesti" su danas objavile da je bivši predsjednik Crne Gore obavijestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

Tajna služba će zbog ove informacije, kako saznaju "Vijesti", dostaviti inicijativu Upravi policije da se Đukanoviću i članovima njegove porodice odmah pojača policijska zaštita.

Njemu je policija nedavno smanjila obezbjeđenje, a plan je bio, kako saznaju "Vijesti", da se nekadašnjem šefu države uskoro još smanji broj pripadnika UP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.