UBIJEN MU KOLEGA

Ranjeni policajac ispričao kako je došlo do napada u Loznici: Uspio da repetira pištolj i zapuca prema napadaču

Vidjeli su Mercedes tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svjetlosnu signalizaciju

Ilić: Zadobio povrede. Nova.rs

E. Ć.

18.7.2024

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević rekao je da je obišao ranjenog policajca Vjekoslava Ilića i da je on u svjesnom stanju i da se oseća dobro.

Vasiljević je rekao i šta mu je Ilić ispričao.

- Vidjeli su Mercedes tutinskih registarskih oznaka. Njima je to bilo sumnjivo, pošli su za vozilom, uključili svjetlosnu signalizaciju. Vozilo je stalo kilometar i po dalje. Policajci su izašli iz vozila i tražili lična dokumenta, bila je to rutinska kontrola - rekao je Vasiljević.

Ističe da nije odmah došlo do pucnjave, i vozač i suvozač su dali lična dokumenta. Poštujući pravila policajci su zahtijevali da jedno lice izađe – suvozač, a drugo lice je ostalo u vozilu.

- Suvozač je izašao, lice se ponašalo uobičajeno u smislu gestikluacije, bilo je nasmijano, policajac Ilić je bio sa lijeve strane, u zoni vozača da bi ga držao pod kontrolom. Neposredno poslije početka kontrole lica začuli su se pucnji, to je bilo u zadnjem dijelu vozila - ispričao je Vasiljević.

Navodi da je napadač opalio nekoliko metaka ka policajcu Iliću i da ga je pogodio u desno rame, prenosi RTS.

- Kako sam kaže (Ilić) vrlo teško, ali uspio je da repetrira pištolj i uputio nekoliko hitaca prema tom licu - naveo je Vasiljević.

Nema informacije da li je napadač ranjen. Ilić je, također, rekao da napadač nije znao, ili nije htio da govori srpski jezik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.