GIPSANE PLOČE

Oglasio se direktor tržnog centra u Beogradu: Plafon je pao za vrijeme ručka, nije bilo mnogo ljudi

Ulaz u Tržni centar "BN Bos" na Galenici ograđen je policijskom trakom

Tržni centar. Instagram

N. Aj.

27.7.2024

Direktor kompanije "BN Bos" Petar Đurić rekao je da se konstrukcija u tržnom centru na Galenici u Beogradu obrušila oko pola tri, za vrijeme ručka, kada nije bilo mnogo ljudi u objektu.

- Ističem da nije bilo povrijeđenih, da niko nije zatražio ljekarsku pomoć, iako je Hitna upućena ovdje. Sve se desilo u holu, a ne u radnji, i nije bilo nikakvih radova, prosto se obrušio dio od kartonskih, gipsanih ploča - rekao je direktor kompanije, piše Blic.

Ulaz u Tržni centar "BN Bos" na Galenici ograđen je policijskom trakom, a ispred su patrole koje obezbjeđuju objekat, nakon što se urušio plafon.

Podsjećamo, na spratu tržnog centra danas se urušio krov, a kako su saznali reporteri Telegrafa na licu mjesta, navodno su pale ploče koje drže rasvjetu.

Jedna radnica je za Telegraf rekla da je bila za kasom kada se sve dogodilo.

- Bila sam za kasom kada sam čula da nešto puca. Izašla sam na hodnik i videla kako se urušava plafon. Na sve strane je bio haos, histerija. Zaustavila sam pokretne stepenice. Na njima je bio jedan deka, uplašio se, ali nije povrijeđen - rekla je ona i dodala da je sve popadalo i po požarnim stepenicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.