HRVATSKA

Situacija na terenu je i dalje teška: Ovako jutros izgledaju Tučepi

Još traje borba 237 vatrogasaca s vatrenom buktinjom

požar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
požar - Avaz
Z. K.

31.7.2024

Veliki požari zahvatili su jučer područja kod Skradina i Smokovića. Vatrena linija dugačka je čak 18 kilometara. Požar na području Smokovića sinoć je stavljen pod nadzor, a u Šibensko-kninskoj županiji vatrogasci pokušavaju spriječiti širenje vatre u Nacionalni park Krka.

Ogroman požar izbio je i u Gornjim Tučepima, u predjelu Čovići, a situacija na terenu je i dalje teška. Prema posljednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjih Tučepa su se čule snažne detonacije. Ujutro su na požarišta stigli kanaderi.

Još traje borba 237 vatrogasaca s vatrenom buktinjom. Uz 237 vatrogasaca s područja cijele Splitsko-dalmatinske županije, na terenu je i 55 vatrogasnih vozila. Stanovnici su cijelu noć proveli na terenu s vatrogascima, polijevajući svoje kuće vodom i strahujući za imovinu.

Prema komandi glavnog vatrogasnog zapovjednika, u ispomoć su upućene dodatne vatrogasne snage. Vanredna dislokacija Vatrogasne zajednice Karlovačke županije upućena je na područje Dubravice, a vanredna dislokacija Vatrogasne zajednice grada Zagreba upućena je u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Šteta od požara u Tučepima je ogromna. Ovako izgledaju jutros.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.