AKCIJA OSMATRAČ

U Budvi pronađena plantaža marihuane, uhapšene tri osobe

Posječeno 178 stabljika indijske konoplje

B. C.

31.7.2024

Preduzimajući intenzivne aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe narkotika, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala su zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Budva, a u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, realizovali predmet kodnog naziva „Osmatrač“ i lišili slobode tri lica, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Izvršen pretrese stanova

Jutros su, u ranim jutarnjim časovima, policijski službenici izvršili pretrese stanova koje koriste I.P. (33), I.P. (35) i M.J. (39), a za koja lica je policija na osnovu prethodnih operativnih saznanja, došla do sumnje da vrše uzgoj biljke konoplje – marihuane u mjestu Višnjeva. Tokom realizacije ovog predmeta pronađen je zasad – plantaža sa 178 zasada biljke konoplje – marihuane.

Po nalogu državnog tužioca izvršen je uviđaj na licu mjesta kojom je prilikom posječeno i izuzeto 178 stabljika ove biljke, radi sprovođenja daljih vještačenja, dok su izvršeni pretresi stanova koje koriste ova lica na tri lokacije, te pronađeno i oduzeto 1,4 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, manju količinu hašiša, dvije vage za precizno mjerenje, dva mobilna telefona, kao i vozilo marke Mercedes, a za koje se predmete sumnja da su korišteni u izvršenju krivičnog djela.

Bavila se uzgojem ovih biljaka

Sumnja se da su se navedena lica bavila uzgojem ovih biljaka, kao i uličnom distribucijom narkotika, te da su izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će u zakonskom roku biti sprovedeni na dalju nadležnost višem državnom tužiocu u Podgorici.

Službenici Uprave policije, Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju kontinuirane aktivnosti nesmanjenim intenzitetom u cilju razbijanja mreže ulične prodaje narkotika i procesuiranja tzv. „uličnih dilera“, a sve u cilju zaštite zdravlja i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za život i rad građana Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.