POLUFINALE U KOŠARCI

Vučić: Prije utakmice Srbije i SAD ću uzeti lijek za pritisak da mogu mirno gledati utakmicu

On je dodao da se nada da će Srbija sutra pobijediti reprezentaciju SAD u košarci, iako je svjestan da to nije realno

Aleksandar Vučić. RTS

S. S.

7.8.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je vaterpolistima te države koji su izborili plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu pobjedom nad reprezentacijom Grčke i dodao da vjeruje da će oni i košarkaši osvojiti medalju.

- Gledao sam danas posljednje dvije četvrtine. Koliko sam bio tužan i nervozan kada su Grci dali gol šest sekundi prije kraja, toliko sam bio sretan kada su naši postigli gol dva sekunda prije kraja. Bio je čudesan - rekao je Vučić za RTS.

Teško mu padaju neuspjesi

On je dodao da mu teško padaju pehovi i neuspjesi sportista, jer zna koliko su svi momci i djevojke truda uložili i koliko su se borili kako bi osvojili odličje na Olimpijskim igrama.

- Rekao je jedan vaterpolista, rintali smo kao konji cijelo ljeto - i zaslužili su ovo. Ja vjerujem u njih i u košarkaše i vjerujem da će nam donijeti medalju. Hvala im na ovoj ogromnoj radosti - rekao je Vučić.

On je dodao da se nada da će Srbija sutra pobijediti reprezentaciju SAD u košarci, iako je svjestan da to nije realno, ali da uvijek kaže da treba ići na pobjedu.

- Ja sam veoma zadovoljan onim kako su se ove naše devojke u košarci suprotstavile Australiji. Australijanke su djevojke koje igraju WNBA ligi koja je najjača na svijetu. Super su se borile - naveo je Vučić.

Savjeti ljekara

On je dodao i da treba poslušati savjete ljekara da oni koji imaju visok pritisak prije utakmice uzmu lijek.

- Prije sutrašnje utakmice i ja ću popiti lijek pošto imam visok pritisak, pa ću onda mirno gledati utakmicu - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.