PAO S KRUZERA

I dalje traje potraga za Britancem u Hrvatskoj: More je toplo, veće su šanse da je živ

Britanca je u moru primijetio član posade, kada mu je bacio i pojas za spašavanje

Englez pao s kruzera. Goran Kovacic/Pixsell

Z. K.

10.8.2024

Spasilačke službe u Hrvatskoj i dalje tragaju za mladim Britancem koji je jučer ujutro pao s kruzera kod otoka Jabuka te mu se od tada gubi svaki trag. Brojne službe u petak su cijeli dan tragale za državljaninom Velike Britaniej koji je pao kruzera "Explorer of the Seas", nedaleko od otočića Jabuke, a na putu prema Zadru.

Pored putničkih brodova i vlasnika brodica, za Britancem tragaju i pomorske i zračne jedinice.

- Čovjek je pao u more s visine više od 30 metara, možda je došlo do povrede pri padu. Budući da je temperatura mora 24 stepena, to nam omogućuje da potragu produžimo na bar 12 sati i više. Preživljavanje je u tim uslovima više od 12 sati, a potraga ide dvostruko duže, bar 24 sata - izjavio je Radovan Linić, koordinator u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Inače, Britanca je u moru primijetio član posade, kada mu je bacio i pojas za spašavanje.

- Primijetio ga je član posade, odmah mu bacio pojas. Međutim, nije vidio je li dolje, kako je to završilo. Odmah su kontaktirani kapetanija Split, koja je nadležna na tom području, pomorska policija i obalna straža - rekao je voditelj Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Edo Šarunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.