POSJETA SRBIJI

Makron sletio u Beograd, na aerodromu ga dočekao Vučić: Živjelo prijateljstvo Srbije i Francuske

Osim visokih zvaničnika Srbije, na aerodromu je prisutan veliki broj obezbjeđenja, kao i članova srbijanske vojske

Tokom dočeka Makrona. Instagram / Tanjug

E. Ć.

29.8.2024

Predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) sletio je na beogradski aerodrom Nikola Tesla u sklopu posjete Srbiji.

Makrona su na aerodromu Nikola Tesla dočekali visoki zvaničnici Srbije, a među njima je bio i predsjednik Aleksandar Vučić.

Osim visokih zvaničnika Srbije, na aerodromu je prisutan veliki broj obezbjeđenja, kao i članova srbijanske vojske.

- Dobro nam došli, dragi prijatelju. Značaj vaše posjete za nas je nemjerljiv u ekonomskom i političkom smislu, a nadam se da ćemo, kao zemlja i narod, znati da uzvratimo i poštovanje i pažnju koje vi pokazujete prema našoj zemlji. 

Pred nama su koraci kojima ćemo proširiti naše partnerstvo i ojačati tradicionalno dobre odnose naše dvije zemlje i dva naroda. Živjelo prijateljstvo Srbije i Francuske - objavio je Vučić na Instagramu.

Inače, premijer Srbije Miloš Vučević je na konferenciji za medije u Vladi Srbije rekao da će Vučić i Makron razgovarati o bilateralnim odnosima, ali i političkoj i geopolitičkoj situaciji, kao i o situaciji na Kosovu, o ratovima u Ukrajini i pojasu Gaze.

- Bit će razgovora i o evropskoj perspektivi Srbije - dodao je Vučević i precizirao da će biti razgovora o tome "kako Makron kao predsjednik jedne od dve najjače zemlje članice Evropske unije vidi dalju perspektivu Srbije".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.