UZNEMIRUJUĆE

Stravičan slučaj u Splitu: Pitbull napao i raskomadao maltezera pred šokiranim prolaznicima

Da stvar bude gora, vlasnik pitbulla je nakon napada pobjegao

Užasan događaj u Splitu. Dnevnik.hr

E. Ć.

31.8.2024

Večernja šetnja za jednog maltezera u Splitu bila je kobna. Naime, 16-godišnji Điđi posljednji je put sa svojom 70-godišnjom vlasnicom izašao u šetnju, napao ga je i ubio drugi pas, piše "Dnevnik.hr".

O groznoj nesreći, zbog koje je vlasnica maltezera u šoku te nije u stanju o tome govoriti, oglasila se jedna od svjedokinja masakra.

"Nije ga puštao dok ga nije ubio"

- Oko 23:20 kod caffe bara Modesty, nedaleko od centra, susjeda je šetala spojeg maltezerića. Stala je ispred zgrade da pas obavi nuždu i onda se zaputila natrag kući. U šetnji sa svojim pitbulom bio je i mladić od 20-ak godina, momak je u ruci držao uzicu, a pas nije bio vezan, niti je na njušci imao brnjicu - ispričala je svjedokinja.

Dodala je kako je "pas krenuo trčati za maltezerićem, uhvatio ga za vrat i nije puštao dok ga nije ubio".

- Gospođa je počela kričati i plakati, a mi koji smo to vidjeli skočili smo pomoći. Ljudi su šakama udarali pitbula, a jedna gospođa pokušala je rukama rastvoriti čeljust agresivnom psu, ali nije reagirao - navela je ona.

Građani u strahu

Da bi stvar bila gora, vlasnik nije pokušao odvojiti svojeg psa od malenog maltezera te je nakon što je maltezer već bio mtav povikao da pitbull uopće nije njegov i onda pobjegao. Ostavio je za sobom agresivnog psa koji je ipak otišao za svojim ne-vlasnikom.

Građani su o svemu obavijestili i policiju koja je po dolasku na mjesto nesreće uzela izjave svjedoka i napravila očevid. Građanima su objasnili da moraju pregledati nadzorne kamere.

- Ja znam da se taj dečko tokom napada vikao ime psa, ali bila sam u tolikom šoku da se ne sjećam imena pa nisam mogla reći ni policiji - rekla je Splićanka, prenosi "Dnevnik.hr".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.