AFERA "DAJ PET"

Odbačena krivična prijava protiv supruge predsjednika Hrvatske: Navodno htjela da popravi ocjene svog sina

U Uskoku su potvrdili da je, nakon policijske istrage na njihov zahtjev, donijeto rješenje o odbacivanju krivične prijave

Sanja i Zoran Milanović. Ivana Ivanovic/PIXSELL

N. Aj.

7.9.2024

Hrvatski Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (Uskok) potvrdio je da je odbacio krivičnu prijavu za trgovanje uticajem protiv Sanje Musić Milanović, supruge predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, u aferi "Daj pet".

Krivična prijava je podignuta nakon što su njenom sinu i još nekim učenicima Klasične gimnazije podignute već zaključne ocjene iz dva predmeta 2022. godine.

U Uskoku su potvrdili da je, nakon policijske istrage na njihov zahtjev, donijeto rješenje o odbacivanju krivične prijave jer, kako navode, "nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje na počinjenje navedenog krivičnog djela niti nekog drugog krivičnog djela za koje se preduzima progon po službenoj dužnosti".

Kako je ranije pisao Jutarnji list, istraga je pokrenuta jer su zaključene četvorke iz matematike i latinskog Milanovićevom sinu promijenjene u petice nakon završetka školske godine i to nakon što je Sanja Musić Milanović pisala direktorici škole i žalila se na rad profesorice matematike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.