TRAGEDIJA

Dječak koji je pao s 4. sprata u Novom Pazaru bio jedino dijete, otkriveno gdje su bili roditelji u trenutku nesreće

U toku je istraga povodom ove nesreće, a više detalja bit će poznato nakon što roditelji dječaka daju izjavu u policiji

Zgrada u kojoj je došlo do tragedije. RINA

E. Ć.

prije 5 sati 2 minute

Velika tragedija pogodila je Novi Pazar nakon što je jučer dijete (1) palo s četvrtog sprata, a potom i preminulo na putu za Beograd.

U trenutku kada je jednoipogodišnji dječak jučer pao sa četvrtog sprata zgrade u centru Novog Pazara, njegova majka tuširala se u kupatilu, dok je otac, koji je nešto ranije došao s posla, najvjerovatnije zaspao na kauču u dnevnoj sobi, prve su informacije koje govore o tome kako je dijete poginulo i odgovor na pitanje gdje su bili roditelji, piše Telegraf.

Do nesreće je došlo u Ulici Stevana Nemanje u centru Novog Pazara. Dječak je nakon pada davao znake života, ali je nakon nekoliko sati, i pored toga što su ljekari dva sata pokušavali da ga reanimiraju, izgubio bitku za život.

Jedan od rođaka porodice nastradalog djeteta rekao je da se dijete prije nesreće igralo po stanu i da ništa nije ukazivalo na to da će da dođe do tragedije.

- Majka je sunčan dan iskoristila da sredi stan, dijete je trčalo i igralo se po stanu. Kada je je muž došao sa posla, majka je otišla je da se istušira. Otac je najvjerovatnije zaspao na kauču, a iz sna ga je probudila vriska supruge i majke dječaka - rekao je rođak.

Kako se sumnja, dijete se popelo na sims i kroz otvoren prozor palo sa trećeg sprava na beton.

- Prizor je bio zastrašujući. Roditelji su izletjeli iz zgrade i jaukali. Govorili su: "Eci, preživi molim te". Međutim maleni nije izdržao - dodaje on.

Ocu i majci dječaka to je bilo prvo dijete. U toku je istraga povodom ove nesreće, a više detalja bit će poznato nakon što roditelji dječaka daju izjavu u policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.