PUTOVANJA

Na ovom austrijskom skijalištu nalazi se najveća "plaža" na snijegu

Zimi nema ništa ljepše od spusta po bijelim padinama i sunčanja usred snježnih vrhova

Najveća sunčana terasa u Alpama. Instagram

E. Ag.

30.1.2023

Zimi nema ništa ljepše od spusta po bijelim padinama i sunčanja usred snježnih vrhova. Ljubitelji zimskih radosti tačno znaju o čemu pričamo. Prvi mjeseci svake godine rezervirani su za odlazak na neko od brojnih evropskih skijališta, a među najpopularnijima je svakako austrijski Nasfeld.

Zabavni sadržaji

Smješten uz slovensku i italijansku granicu, Nasfeld je od Zagreba udaljen samo tri sata vožnje. Jedno je od najljepših skijališta na području Austrije, s raznim zabavnim sadržajima u kojima će uživati svaki ljubitelj zimskih aktivnosti.

30 modernih žičara i vučnica, 110 kilometara staza i brojni punktovi iznenađenja dovoljni su razlozi za odlazak na ovo skijalište, gdje će svako pronaći nešto za sebe, od početnika do profesionalaca. Besplatni bus vozi do skijališta i natrag, a ski-opremu možete unajmiti po povoljnoj cijeni.


Najveća sunčana terasa u Alpama

Među brojnim posebnostima Nasfelda je i najveća sunčana terasa u Alpama. Naime, čak se i sunce ovdje pojavljuje češće nego bilo gdje drugdje! Prosječna zima u Nasfeldu nudi nevjerovatnih 850 sunčanih sati, što može zahvaliti svom idealnom položaju.

I dok se na drugim mjestima skije polako spremaju u podrume, u Nasfeldu ćete doživjeti pravu sunčanu zabavu sve do proljeća. Savršenu kombinaciju zimskih sportova garantira svjetlucavi snježni pokrov, koji se uprkos sunčevim zrakama postojano drži sve do Uskrsa.

Čak i ako vas skijanje ne zanima, zavalite se u ležaljke i uživajte u sunčanju na najvećoj “plaži” na snijegu. Na gornjem terminalu žičare Gartnerkofel i žičare Madritsche čekaju vas dva specijalna mjesta za sunčanje, a ogromni sunčani satovi pokazuju vam koliko je sunčanih sati bilo u Nasfeldu u tekućoj sezoni. Postoji i 25 kućica i restorana u kojima ćete pronaći razna ukusna jela, od regionalnih delicija do mediteranskih poslastica. Tu su i tematski barovi, a možete uživati i u predivnom panoramskom pogledu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.