RECEPTI

Piletina u umaku od limuna

Uključite rernu da se grije na 190 stepeni

Izbor za ručak. Facebook

Z. K.

6.3.2024

Sastojci: 4-5 komada pilećeg filea, so, biber, 1 kašika maslinovog ulja, 1 šolja pilećeg bujona, naribana korica i sok jednog limuna, 1/4 glavice crvenog luka, 1 čehno bijelog luka, 2 kašike listova majčine dušice, 3 kašike pavlake za kuhanje, 2 kašike putera.

Priprema:

1. Uključite rernu da se grije na 190 stepeni, a meso malo istanjite batićem da bude jednake debljine. Začinite meso solju i biberom. U veću tavu sipajte ulje i stavite na šporet. Zatim stavite meso i pržite 6-7 minuta. Meso treba dobiti lijepu smeđu koricu.

2. Izvadite meso na tanjir i prekrijte folijom, a tavu sklonite sa šporeta i sipajte bujon, limunovu koricu i sok, crveni luk, bijeli luk te majčinu dušicu, vratite na šporet da prokuha i ostavite da vri 10 minuta, nakon toga smanjite temperaturu i dodajte puter i pavlaku. 

3. Na samom kraju u sos dodajte meso pa sve kupa stavite da se zagrije u rerni 5-10 minuta. Piletinu servirajte uz prilog po želji.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.