KUHAJTE S NAMA

Lazanje s piletinom: Brzi i ukusni ručak

Savršena ideja za današnji obrok

Vrlo jednostavno i sočno. Facebook

Dž. R.

12.8.2024

Lazanja je savršena ideja za ručak, a ovaj recept će vam pomoći u brzoj pripremi.

Sastojci za lazanju sa piletinom: 400 g bijelog mesa, 1 pakovanje kora za lazanje, 200 ml pavlake za kuhanje, pola čaše kisele pavlake, 200 g sira, so, biber, suhi začini, 120 ml kečapa.

Priprema:

1. Piletinu nasjeckajte na kockice, začinite i prodinstajte u tavi

2. U šerbicu sipajte pavlaku za kuhanje, kiselu pavlaku, malo vode i dodajte začine. Blago prokuhajte da počne da se zgušnjava

3. U tavi gdje je piletina dodajte mješavinu pavlake i ostavite na tihoj vatri

4. Vatrostalnu posudu nauljite, pa stavite koru lazanje

5. Preko prelijte sa piletinom u sosu, pa pospite malo kečapa

6. Tako naredajte još jedan sprat.

7. Kada preklopite posljednjim slojem kore, pospite po njoj kečap i prekrijte narendanim sirom.

8. Prekrijte folijom i stavite u zagrijanu rernu da se peče 30 minuta na 220 stepeni. Malo pred kraj skinite foliju da bi korica dobila lijepu boju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.