Nagrađivani kuhar Jeff Baker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene pogreške treba izbjegavati.
Kuhao za legende
Baker, koji je kuhao za muzičke legende poput grupe Queen, kaže da postoji nekoliko tajni za savršene kobasice i da većina ljudi čini tri pogreške, piše Mirror.
Nemojte stavljati kobasice direktno iz hladnjaka u tavu: Bitno je da kobasice odmaraju 20 minuta prije nego što ih stavite na tavu, što će pomoći ravnomjernom kuhanju. To će također spriječiti pucanje kože.
Stavite kobasice u tavu: Koristite tešku tavu s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.
Dodajte žličicu masti u tavu: Zatresite tavu dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim izlijte višak.
Kobasice ne smiju biti u kontaktu i trebaju biti na stalnoj temperaturi: Redovito ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces trebao bi trajati oko 10-12 minuta.
Neka kobasice odmaraju prije nego što ih poslužite: Kobasica bi trebala imati temperaturu od 70 Celzijeva stupnja i biti čvrsta na dodir. Iako je teško čekati, tajna je u tome da se kobasica ostavi da odstoji nekoliko minuta.
Šta treba izbjegavati?
S više od 30 godina iskustva, nakon što je vidio svašta, Jeff ukazuje na greške koje treba izbjegavati.
1. Probadanje kože pri pečenju kvalitetnih kobasica s visokim udjelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suhu, bezokusnu kobasicu.
2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suhom.
3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobivate prženjem na tavi. Pečenje također sprječava da se razvije taj prepoznatljivi umami okus koji svi vole.