KO BI REKAO

Kuhar slavnih tvrdi da pogrešno pržimo kobasice: Ovako je pravilno? Ostat ćete paf

Poznati kuhar je ukazao na to da mnogi pripremaju kobasice na krivi način te je podijelio svoje zlatne savjete

Facebook

D. H.

2.12.2024

Nagrađivani kuhar Jeff Baker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene pogreške treba izbjegavati.

Kuhao za legende

Baker, koji je kuhao za muzičke legende poput grupe Queen, kaže da postoji nekoliko tajni za savršene kobasice i da većina ljudi čini tri pogreške, piše Mirror.

Nemojte stavljati kobasice direktno iz hladnjaka u tavu: Bitno je da kobasice odmaraju 20 minuta prije nego što ih stavite na tavu, što će pomoći ravnomjernom kuhanju. To će također spriječiti pucanje kože.

Stavite kobasice u tavu: Koristite tešku tavu s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.

Dodajte žličicu masti u tavu: Zatresite tavu dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim izlijte višak.

Kobasice ne smiju biti u kontaktu i trebaju biti na stalnoj temperaturi: Redovito ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces trebao bi trajati oko 10-12 minuta.

Neka kobasice odmaraju prije nego što ih poslužite: Kobasica bi trebala imati temperaturu od 70 Celzijeva stupnja i biti čvrsta na dodir. Iako je teško čekati, tajna je u tome da se kobasica ostavi da odstoji nekoliko minuta.

Šta treba izbjegavati?

S više od 30 godina iskustva, nakon što je vidio svašta, Jeff ukazuje na greške koje treba izbjegavati.

1. Probadanje kože pri pečenju kvalitetnih kobasica s visokim udjelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suhu, bezokusnu kobasicu.

2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suhom.

3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobivate prženjem na tavi. Pečenje također sprječava da se razvije taj prepoznatljivi umami okus koji svi vole.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.