PLATFORMA ZA DIJALOG

Sarajevo Unlimited: Forum održive inovacije i poduzetništva

Učesnici će imati priliku slušati istaknute stručnjake i razgovarati s mladim poduzetnicima koji su pokrenuli startupove

Sarajevo Unlimited. FENA

Dž. V.

19.9.2024

Sarajevo Unlimited, jedan od najvažnijih regionalnih događaja posvećenih tehnologiji i poduzetništvu, održat će se 25. i 26. septembra u hotelu Holiday. 

 U programu su paneli o digitalnoj upravi, zelenoj tranziciji i održivom transportu, a učesnici će imati priliku slušati istaknute stručnjake i razgovarati s mladim poduzetnicima koji su pokrenuli startupove uz podršku Ministarstva privrede KS.

- Ministarstvo privrede prošle godine je bio dio Sarajevo Unlimiteda i zaista smo sa ponosom pratili prezentaciju mladih poduzetnika i njihovih poduzetničkih inovativnih ideja. Ove godine očekujemo isti taj nivo, isti taj standard i radujemo se budućoj saradnji - kazao je Zlatko Mijatović, ministar privrede KS.

Ovaj deveti forum okuplja mlade, poduzetnike, inovatore i predstavnike institucija, nudeći platformu za dijalog o održivim rješenjima i inovacijama.

- I ove godine Turistička zajednica je strateški partner Sarajevo Unlimited foruma i mi smo to prepoznali kao jedan od najznačajnijih regionalnih događaja iz sfere inovacija. Naravno, mi kao Turistička zajednica želimo da upotrijebimo i da koristimo nove tehnologije da bi unaprijedili, kako turizam u Kantonu Sarajevo, tako i da bi svim našim turistima omogućili što kvalitetniji i bolji boravak u Sarajevu - izjavio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice KS, koji su partner foruma već duži niz godina.

Ceremonija dodjele nagrada

Poseban akcent ovogodišnjeg izdanja stavljen je na mlade, kroz "GreenTech Sarajevo Challenge", takmičenje osmišljeno za promovisanje budućih lidera i poduzetnika u oblasti tehnologije i održivih poslovnih modela. Najbolji timovi će biti nagrađeni, a glavne teme ovogodišnjeg programa uključuju razvoj pametnih transportnih sistema za grad Sarajevo, digitalnu upravu, zelenu ekonomiju, internet trgovinu, te primjenu IoT i ICT tehnologija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.