ZAJEDNIČKA ORGANIZACIJA

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarno-ekonomskog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana

Drugo zasjedanje euromediteranskog i zalivskog Parlamentarno-ekonomskog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana će biti održana 11. i 12. jula

Cilj Foruma bit će prezentacija rješenja aktuelnih izazova. FENA

FENA

10.7.2024

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović, predsjedavajuća Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Rejhana Dervišević i zamjenik predsjedavajuće Delegacije Vlatko Glavaš, te predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH Ermina Salkičević - Dizdarević učestvovat će na Drugom zasjedanju euromediteranskog i zalivskog Parlamentarno -ekonomskog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana, koje će biti održana 11. i 12. jula u Marakešu (Kraljevina Maroko).

Suočavanje s izazovima

Parlamentarno - ekonomski forum, kojeg zajednički organiziraju Parlamentarna skupština Mediterana i Dom odbornika Kraljevine Maroko, bit će prilika za parlamentarce, institucionalne partnere ove multilateralne parlamentarne organizacije, te ekonomske eksperte iz javnog i privatnog sektora da razmijene mišljenja, stavove i dobre prakse o aktuelnim ekonomskim pitanjima i izazovima s kojim se suočavaju zemlje euromediteranskog i zalivskog regiona.

Kako su najavili organizatori, Parlamentarno - ekonomski forum bit će fokusiran na odnos između osiguravanja snabdijevanja energijom i procesa zelene energetske tranzicije, te podrške poduzetnišvu i malim i srednjim preduzećima u tom procesu.

Prezentacija rješenja

Cilj Foruma bit će prezentacija rješenja aktuelnih izazova proizvodnje i distribucije čiste i održive energije u regionima Parlamentarne skupštine Mediterana, kao i regionalnih rješenja za podršku poduzetništvu, malim i srednjim preduzećima i ekonomskom rastu u euromediteranskim i zalivskim regijama.

Na marginama Parlamentarno - ekonomskog foruma u Marakešu bit će održan i sastanak Koordinacionog savjeta za prošireni savjetodavni odbor Ženskog parlamentarnog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana, na kojem će učestvovati predsjedavajuća Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Rejhana Dervišević - saopćeno je iz Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.