GLAVNA ULOGA U FILMU "65"

Adam Drajver ekskluzivno za "Avaz": Šansa kojoj ne mogu odoljeti

Svaka skala filmskog stvaralaštva me zanima i nijedno filmsko iskustvo nije isto, rekao je Drajver

Reditelji s Adamom Drajverom na snimanju filma „65“. Sony

Nerma Ajnadžić

12.3.2023

C2 film, zvanični zastupnik studija “Sony” za Bosnu i Hercegovinu, donosi još jedan naslov na repertoar svih bh. kina od 16. marta. Riječ je o dugoočekivanom naučno-fantastičnom trileru “65”, u kojem glavnu ulogu tumači Adam Drajver (Driver), koji je dva puta nominiran za Oskara, dva puta za Zlatni globus i četiri puta za Emi.

Nakon kataklizmičke nesreće na nepoznatoj planeti, pilot Miles (Mills), kojeg igra Adam Drajver, brzo otkriva da se zapravo nalazi na Zemlji - prije 65 miliona godina.

"Dnevni avaz" uspio je dobiti i eksluzivnu izjavu protagoniste filma „65“ Drajvera. Njemu je, kaže, nemoguće odoljeti i šansi da igra lika čija fizička borba za preživljavanje odražava njegovu emocionalnu bitku.

- Svaka skala filmskog stvaralaštva me zanima i nijedno filmsko iskustvo nije isto. Ovaj film, „65“, posebno je djelovao kao jedinstven, veliki zamah, jer su tu dinosaurusi, pa je razmjera bila velika, ali je imao mjesta za promišljene likove i velike teme, a bio je izuzetno zabavan. Kada porodice idu kao grupa gledati isti film u kinu, posebna je stvar biti dio toga - rekao je Drajver.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.