EKSKLUZIVNO

Mlada holivudska glumica Arijana Grinblat za "Avaz": Adam Drajver je nevjerovatan

Pronalazim svoju hrabrost

Grinblat: Govorila sam sebi da mogu uraditi ovo. Sony

Nerma Ajnadžić

10.3.2023

C2 film, zvanični zastupnik studija “Sony” za Bosnu i Hercegovinu, donosi još jedan naslov na repertoar svih bh. kina od 16. marta. Riječ je o dugoočekivanom naučno-fantastičnom trileru “65”, u kojem glavnu ulogu tumači Adam Drajver (Driver), koji je dva puta nominiran za Oskara, dva puta za Zlatni globus i četiri puta za Emi.

Uplašena i divlja

Scenarij i režiju potpisuje dvojac Skot Bek (Scott Beck) i Brajan Vuds (Bryan Woods).

Vodeća glumica nasuprot Drajvera je 15-godišnja Arijana Grinblat (Ariana Greenblatt), koja važi za jednu od najzaposlenijih mladih glumica Holivuda.

Zahvaljujući C2 filmu, “Dnevni avaz” dobio je ekskluzivni razgovor s Grinblat, kao i fotografije s američke premijere filma u Njujorku održane 7. marta, dok će u tamošnjim kinima “65” biti dostupan od 10. marta.


Drajver i Grinblat: Na njujorškoj premijeri “65”. Sony

Grinblat je govorila o ulozi Koe, ali i saradnji s Drajverom.

- Koa je slatka, nevina, hrabra, radoznala djevojka. Mnogo raste tokom filma, počinje uplašeno, divlje, poput mačke, skokovito, a pred kraj pronalazi svoju hrabrost - kazala je Grinblat.

Veliki pritisak

S filmom “65” ona preuzima svoju najveću dosadašnju ulogu, a iskreno je priznala da je osjećala veliki pritisak.

- Bila sam zaista nervozna zbog ulaska u ovaj projekt. Osjećala sam veliki pritisak jer je on (Adam Drajver, op. a.) nevjerovatan, a bili smo samo nas dvoje. Tako je talentiran i inspirativan. Izuzetno poštujem Adama i njegov rad. Tokom testiranja s njim, putem Zooma, čak je imao utjecaj na mene kroz ekran. Zaista ste mogli osjetiti sve što vam daje - rekla je Grinblat.

Ali je, također, dodala da nije dozvolila da zastrašivanje utječe na nju.


- Svakog dana sam se trudila da budem nevjerovatno pripremljena i da se potpuno uklopim u svoj lik. Ali sam i govorila sebi da to mogu. Bez obzira na to koliko ste mladi, odakle ste, možete učiniti sve što vam je na umu da biste to postigli. Kao mladoj latino glumici, bilo mi je važno da maksimalno iskoristim ovu nevjerovatnu ulogu, kako za sebe tako i za druge latino djevojke - iskreno je rekla Grinblat.


Karnevalska vožnja

Film “65” je mladoj glumici pružio priliku da izvede neke od svojih vratolomija.

- Zaista sam uživala dok sam izvodila svoje vratolomije! Igra je bila sjajna, bila je kao karnevalska vožnja. Ali, naravno, toliko se toga treba pripremiti. Imala sam najbolje kaskadere, koji su me naučili kako da radim stvari sigurno, a također su me upoznali s trikovima zanata, što je bilo super - zaključila je Grinblat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.