POVRATAK U PROŠLOST

U dvobroju "Dnevnog avaza" donosimo svjetski ekskluziv sa glumačkim zvijezdama Skarlet Johanson i Čeningom Tejtumom

Otkrili su nam da su im savjetnici bili stvarni saradnici NASA-e te 1969. godine

Skarlet Johanson i Čening Tejtum. Sony

Nerma Ajnadžić

12.7.2024

Povodom ostvarenja “Povedi me na mjesec” (Fly me to the Moon) svjetske zvijezde Skarlet Johanson (Scarlett Johansson) i Čening Tejtum (Channing Tatum) ekskluzivno su govorile za “Dnevni avaz” zahvaljujući “C2 filmu”, zvaničnom zastupniku studija "Sony" za Bosnu i Hercegovinu.

Igraju glavne uloge u filmu koji se bavi historijskim podvigom NASA-e iz 1969. godine i puta na Mjesec ekipe Apolo 11. Nil Armstron (Neil) i Baz Oldrin (Buzz Aldrin) 20. jula 1969. postali su prva ljudska bića koja su hodala po Mjesecu. No, čak i tada mnogi su to iskoristili o pretvorili u teoriju zavjere da je NASA lažirala spuštanje na Mjesec na osnovu zvučnog zapisa.

Ovaj put, lijepa glumica nije samo ispred kamera već i iza njih, s obzirom na to da produkciju radi kompanija čiji je koosnivač Skarlet Johanson.

Kako je došla na ideju da radi film o velikom uspjehu NASA-a s fiktivnim zapletom o lažiranju historijskog podviga te kako su se ona i Tejtum slagali na setu, kao i šta im je najzanimljivije bilo tokom snimanja, čitajte u dvobroju najtiražnijeg dnevnog lista u Bosni i Hercegovini - "Dnevnom avazu".

Otkrili su nam da su im savjetnici bili stvarni saradnici NASA-e te 1969. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.