STARA LJUBAV

Tony Cetinski zbog krize postao DJ, na računu paučina

Zakazao je već nekoliko nastupa na terasama hotela na obali

Tony Cetinski. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

14.8.2020


Većina muzičara ovog ljeta zbog pandemije koronavirusa ima znatno manje posla nego prethodnih godina, a toga je svjestan i pjevač Tony Cetinski(51) koji je privremeno promijenio karijeru. Vratio se staroj ljubavi pa je ponovno postao DJ.

- Moj prijatelj koji je bio glavni DJ, ja sam mu pomagao, asistirao s pločama. Baš s pločama, sad još nisam došao u taj stadij da radim s pločama jer mi fali muzičke arhive, ali ću se potruditi da na kraju završim na pločama - rekao je za hrvatske medije.

- Od žanrova, ja nisam sebe nikad ograničavao. Volio sam od AC/DC do Princea, što nema veze jedno s drugim, funky, rock, kasnije kad se pojavio onaj ACID i to smo, pa house, vocal house. Jedino taj trap ne mogu nikako, to je danas. To onda nije bilo. Regge, to ću isto vrtjeti. Bit će svega - ispričao je.


Cetinski: Zakazao već nekoliko nastupa. Agencije

Zakazao je već nekoliko nastupa na terasama hotela na obali. Ipak, račun se za vrijeme korona krize ispraznio.

- Paučina na računu! Nije se ispraznio, odavno se ispraznio, sad je već paučina. Znaš kad je trenutak da dođe paučina? Kad dugo ništa ne prolazi tu! A i prije je bilo tako, s obzirom na to da imam tih alimentacija za plaćati, bilo je uvijek 'Tony, je l' ti sjela lova?'. 'Nije mi legla, ali je sjela na kratko i odmah otišla dalje!', Tako da... Nećemo kukati, rekli smo, pozitiva! - priznao je.

- Ja lično ne poznajem niti jednog kolegu koji će reći da ga je stid to raditi. Ili možda postoji, onda nije moj neki bliži prijatelj ili saradnik jer ja jednostavno nemam takve u blizini. Koliko god sam i s kim god sam pričao, a čuli smo se za vrijeme karantine, niko ja nisam primijetio da je rekao da mu je problem nešto drugo raditi osim pjevanja. To su predrasude - zaključio je Cetinski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.