POD BIJELIM ŠATOROM

Norveška princeza se udala za biseksualnog šamana: Bračni par prodao ekskluzivna prava na fotografije

On je varalica, šarlatan i prevarant, rekao je jednom prilikom kolumnist i humorist Dagfin Nordbo

Fotografija s vjenčanja. Screenshot / Instagram

E. T.

1.9.2024

Norveška princeza Marta Luiz (Märtha Louise) udala se u subotu za samoproglašenog šamana, Amerikanca Dureka Vereta (Verretta), a vjenčanje je održano u hotelu u Geirangeru, turističkom selu na zapadnoj obali zemlje.

Ceremonija je održana pod golemim bijelim šatorom, a bračni par prodao je ekskluzivna prava na fotografije i video snimke ceremonije.

Marta Luiz je nosila tradicionalnu bijelu vjenčanicu i tijaru koju joj je poklonio djed, kralj Olav, za njen 18. rođendan, po fotografijama norveških medija.

Durek je nosio crno odijelo s pozlaćenim pojasom. Osim kralja Haralda i prijestolonasljednika Hakona (Haakona), koji su nosili tamna odijela, kraljevska porodica bila je obučena u tradicionalnu norvešku nošnju. Nakon koktela, gotovo 350 zvanica bilo je pozvano na gala večeru. U petak je za njih bio organiziran izlet brodom po fjordu i večer salse.

Princeza se zbog te veze i njihovog stila života 2022. morala odreći svih službenih dužnosti. U svom prvom braku s norveškim piscem Arijem Benom (Behnom) dobila je tri kćeri, a razveli su se 2016. godine. Norveškog kralja će naslijediti njen dvije godine mlađi brat, princ Hakon.

Durek se deklarira kao biseksualna osoba i sebe naziva šamanom. U svojoj knjizi Spirit Hacking sugerirao je da je rak izbor, preporučio je vježbe za uklanjanje "otisaka" iz ženskih vagina koje su ostavili prethodni seksualni partneri, a na svojoj web-stranici prodavao je medaljon za 222 dolara nazvan Spirit Optimizer, za koji je tvrdio da mu je pomogao da prevlada covid.

Sve je to podiglo obrve u trezvenoj Norveškoj.

- On je varalica, šarlatan i prevarant - rekao je jednom prilikom kolumnist i humorist Dagfin Nordbo (Dagfinn).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.