LAS VEGAS

Rod Stjuart ponovo ima problema sa zdravljem: Otkazao koncert i poslao emotivnu poruku

Uprkos tome što je priznao da su mu "dani odbrojani", ostaje odlučan da preostale godine proživi punim plućima

Stjuart: Borio se s rakom. Facebook

Dž. R.

10.8.2024

Par sati pred koncert u Las Vegasu, Rod Stjuart (Stewart) je otkazao svoj nastup, jer ga je zadesio još jedan zdravstveni problem.

Emotivna poruka

U emotivnoj poruci svojim fanovima, rok ikona je izrazila duboko žaljenje i izvinila se što nije u mogućnosti da nastupi, piše Express.

- Većina ljudi može da radi sa upalom grla, ali ja očigledno ne. Apsolutno sam iscrpljen. Toliko dugo sam se radovao ovom koncertu. Najdublje žalim zbog neprijatnosti koje je ovo izazvalo. Srećom, vraćamo se 2025. i nadam se da ćemo vas sve vidjeti tamo - ističe Stjuart.

Prošlog mjeseca, legendarni pjevač priznao je da ne dozvoljava da mu strah od smrti uništi život u susret svom 80. rođendanu.

Uprkos tome što je priznao da su mu "dani odbrojani", ostaje odlučan da preostale godine proživi punim plućima.

Stalna bitka

Bitka za zdravlje je bila stalna tokom njegovog života. On je 2019. otkrio da se tri godine borio protiv raka prostate prije nego što je konačno dobio potvrdu da je izliječen, prenosi "Mirror".

Još 2000. godine Rodu je dijagnosticiran rak štitne žlijezde i podvrgnut je operaciji uklanjanja tumora.

- Svjestan sam da su mi dani odbrojani, ali nemam straha. Svi moramo da prođemo u nekom trenutku, tako da smo svi u istom košu - rekao je iskreno za "The Sun".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.