BIVŠI UFC PRVAK

Tim Silvija: Miočić je najbolji teškaš, uništio bih Enganua

Silvija je dva puta bio prvak UFC-ove teške kategorije, a posljednji put je u oktagonu bio 2013. godine kada je poražen od Ruslana Magomedova

Silvija: Hvalio Miočića. UFC

N. H.

3.7.2023

Nekadašnji prvak UFC-ove teške divizije, Tim Silvija (Sylvia), u svom posljednjem javnom nastupu iznio je mišljenje o brojnim temama i aktuelnostima iz svijeta MMA.

On se posebno dotaknuo Fransisa Enganua (Francis Ngannou), a govorio je i Stipi Miočiću.

- Ne mislim da je Fransis toliko dobar. On je čudovište s teškim rukama, ali zamah mu je divlji i lud. Pogodi li te, spavat ćeš, ali tehnički potkovani borci poput Džon Džonsa (Jon Jones) i Stipe Miočića ga mogu pobijediti. 

Stipe već jednom i jeste, mislim da je bolji borac od Fransisa i da bi ga pobijedio kad bi se ponovo borili, a uvjeren sam da bi ga i Džons pobijedio – i to lagano – kazao je Silvija za Submission Radio. 

On je u nastavku razgovora naglasio da je trenutno najbolji „teškaš“ Stipe Miočić, a da je Fedor Emilianenko najbolji svih vremena.

Na pitanje o tome da li bi pobijedio Enganua u svom „primeu“ dao je zanimljiv odgovor legendarni borac.

- Kad bismo se borili sada, on bi me pobijedio, ali na mom vrhuncu, kad bismo se mogli vratiti u prošlost i najbolje godine – uništio bih ga. Predivlji je, bio sam tehnički potkovaniji borac od njega – bez razmišljanja je ispalio Silvija.

Silvija je dva puta bio prvak UFC-ove teške kategorije, a posljednji put je u oktagonu bio 2013. godine kada je poražen od Ruslana Magomedova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.