NETWORK KONFERENCIJA

eHealth u BiH - most između inovacija i brige za pacijente na NetWork 12 konferenciji

Kako digitalna rješenja transformiraju zdravstveni sektor u BiH i otvaraju nove mogućnosti za pacijente i medicinske radnike

eHealth u BiH - most između inovacija i brige za pacijente na NetWork 12 konferenciji. NetWork konferencija

prije 3 sata 40 minuta

Digitalna zdravstvena rješenja postaju ključna u modernim zdravstvenim sistemima širom svijeta, nudeći inovativne odgovore na današnje izazove. U Bosni i Hercegovini, gdje ograničeni resursi i neujednačen pristup uslugama oblikuju medicinski sektor, tehnologija ima potencijal da unese značajne promjene. Elektronski medicinski zapisi, telemedicina i inteligentni dijagnostički alati ne samo da donose konkretna poboljšanja za svakodnevne probleme, već i mijenjaju lice ovog segmenta te otvaraju važne rasprave o njihovim implikacijama u bh. kontekstu.

Razmatrajući potencijal digitalne transformacije u zdravstvenom sektoru, panel 'eHealth u Bosni i Hercegovini – Most između inovacija i brige za pacijente' na NetWork 12 konferenciji, koja će se održati od 23. do 25. 10. 2024. godine, fokusirat će se na ključna pitanja i izazove u implementaciji modernih tehnoloških rješenja. Diskusija će pokazati kako  aplikacije ne samo da pokreću tehnološke inovacije, već pružaju i praktična rješenja za svakodnevne potrebe pacijenata i medicinskih radnika, sa naglaskom na konkretne mogućnosti koje digitalizacija može donijeti zdravstvenom sistemu koji se suočava s ograničenim resursima i preprekama u pristupu uslugama.

Da bi se ove teme dublje istražile, konferencija okuplja renomirane stručnjake iz različitih segmenata zdravstvenog i tehnološkog sektora. Panel će moderirati Admir Kulin, poznati poduzetnik, investitor i izdavač, a učesnici su Samir Dedović, predsjednik Uprave mediT; Amna Popovac, direktor Dedalus HC d.o.o.; Muamer Kosovac, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo; Ognjen Milićević, Senior Machine Learning Engineer u HTEC-u; i Lejla Gurbeta Pokvić, direktorica Verlab Instituta. Ovi stručnjaci će razmatrati trenutnu situaciju i specifične probleme u medicinskom sektoru, uključujući dugotrajne liste čekanja i preopterećenost sistema.

Dok se tehnologija nastavlja razvijati, a zdravstvene potrebe globalno mijenjaju, NetWork 12 konferencija će ponuditi vrijedan uvid u inovativnu, pristupačniju i sigurniju budućnost zdravstva. Konferencija je podržana od strane platinum sponzora Aircash, Logosoft i Wiener osiguranje VIG, uz mnogobrojne druge sponzore, partnere i prijatelje konferencije.

Kotizacije za konferenciju su u prodaji do 25. 10. 2024. godine. Više informacija nalazi se na službenoj stranici konferencije te na društvenim mrežama: LinkedIn, Facebook, Instagram i Twitter.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.