SVADBA U JULU

Ko je zaručnica Jusufa Nurkića, Emina Durić

Prijatelji su podijelili fotografije pozivnica i tako otkrili podatke o danu kada će stati na "ludi kamen"

Nurkić i Durić. Screenshot/Instagram

N. H.

7.5.2023

Medijima se brzo proširila priča o svadbi Jusufa Nurkića i njegove dugogodišnje djevojke Emine Durić. Prijatelji njega i njegove izabranice su podijelili na društvenim mrežama fotografije pozivnica za svadbu koja će se održati u julu ove godine u Dubrovniku.

Prije skoro dvije godine par se zaručio na rođendan Emine, kada joj je Jusuf pripremio iznenađenje za rođendan. Kako je i sama tad rekla, često je znao iznenaditi lijepo za rođendan, ali to tada nije očekivala.

Prema informacijama iz njihovih razgovora za medije, Emina i Jusuf su se upoznali još dok je ona bila studentica u Tuzli, a on igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Durić je završila studije na Farmaceutskom fakultetu i trenutno gradi karijeru u toj sferi.

Eminini profili na društvenim mrežama su zaključani, pa o njoj postoji veoma mali broj informacija, većinom što su ona i Jusuf podijelili u razgovorima za medije.

Za svoju vezu kažu da je ljubav bila na prvi pogled, a da je ona bila sigurna onog momenta kada je ozbiljnije vidjela njegovu želju da pomaže drugima.

To je velika istina, prije svega zbog toga što svakodnevno imamo uvid u rad Fondacije „Jusuf Nurkić“, a i prije samo nekoliko dana je svom rodnom gradu Tuzli poklonio košarkaški teren kako bi mladi, a i stariji, imali priliku da igraju ovaj sport.

Prema informacijama portala bhbasket.ba, Emina je kćerka vlasnice Apoteka Durić koje se nalaze po cijelom gradu Tuzli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.