NAKON TEŠKE BOLESTI

Bivši reprezentativac Grčke i nekadašnji košarkaš PAOK-a preminuo u 29. godini

Riječi ne mogu da ublaže bol u ovom momentu. Počivaj u miru, poručili su iz Košarkaškog saveza Grčke

Varitimijadis: Prijatelji se opraštaju od njega. Twitter

E. Ć.

8.5.2023

Nekadašnji košarkaš PAOK-a, Trikale i igrač koji je prošao više reprezentativnih selekcija Grčke Aleksandros Varitimijadis (Alexandros) preminuo je u 29. godini.

Varitimijadis se borio s teškom bolešću, a od njega su se oprostili i iz Košarkaškog saveza Grčke.

- Mlad igrač, član sportsko-košarkaške porodice, prerano je preminuo. Vijesti tragičnoj smrti Aleksandrosa Varitimijadisa izaziva samo duboku tugu. 

Aleksandros je igrao košarku za PAOK, hrabro se borio protiv bolesti koja se na kraju pokazala nepobjedivom. Članovi Upravnog odbora KS Grčke i predsjednik Evangelos Liolios izražavaju iskreno saučešće porodici i bliskim ljudima preminulog. Riječi ne mogu da ublaže bol u ovom momentu. Počivaj u miru - poručili su iz saveza.

Aleksandros je tokom karijere igrao i za Filipos, Umeu, BSW Siksers i najskorije je bio član Dornbirn Lajnosa iz Austrije. Od njega se danas oprostila i Umea.

- Aleksandros je bio fantastična osoba, koja je uvijek pokazivala veliko srce i borbeni duh za svoje saigrače, trenere, stručni štab i navijače. Izražavamo saučešće porodici, prijateljima i rodbini. Počivaj u miru, dragi brate - napisali su.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.