HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Jasna poruka s Poljuda: Hajduk se oglasio zbog Ivana Perišića

Ivan nije zaslužio ovakav tretman niti bilo kakve uvrede koje bezuvjetno osuđujemo

Perišić: U centru pažnje. Hajduk

E. Ć.

12.8.2024

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić jedna je od glavnih tema u hrvatskom, ali i regionalnom fudbalu, nakon vijesti da ga je trener Hajduka Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) izbacio iz tima za meč s Lokomotivom (1:1).

Pisalo se o želji Perišića da ide, kršenju discipline, a sada su odlučili da se oglase s Poljuda.

- Posljednjih dana svjedoci smo nepravedne hajke prema našem igraču i proslavljenom reprezentativcu Ivanu Perišiću, istinskoj veličini hrvatskog fudbala.

Ivan nije zaslužio takav tretman niti bilo kakve uvrede koje bezuvjetno osuđujemo.

Ovom prilikom želimo jasno poručiti da ćemo sve slučajeve i nesporazume koji se dogode unutar kluba nastaviti rješavati internim putem.

Na nama kao klubu, ali prije svega hajdučkoj javnosti je da sudjelujemo u zaštiti klupskih interesa i svih vrijednosti koje njegujemo - naveli su iz Hajduka.

Podsjetimo, Ivan Perišić je u Hajduk stigao u janaru ove godine i izazvao veliku euforiju među navijačima tima s Poljuda.

Tada je došao na posudbu iz Totenhema, a početkom ove sezone je postao "stalni" igrač Hajduka. Sada se spominje navodni interes Barcelone, no vidjet ćemo šta će biti s Perišićem.

U Hajduk je ovog ljeta detonirana još jedna bomba, jer je u Split stigao Ivan Rakitić, a dugo se pričalo i o transferu Edina Džeke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.