NESLAVAN KRAJ PRIČE

"Bilo vrime, vrime je sad prošlo"

Stavite se u njegovu poziciju, pokušajte razumjeti šta je sve u igri i onda recite da li bi vas zaintrigiralo

Ivan Perišić. Ivana Ivanovic / Pixsell

13.8.2024

Vijest da Ivan Perišić napušta Hajduk nakon samo 12 utakmica sigurno je iznenadila sve u regiji, a neke, poput navijača splitskih "Bilih", sigurno i da je zaboljela. 

Neko u koga su gledali kao u heroja se pojavio, a onda, čim su trepnuli, nestao. U svoj svojoj huji počeli su mu bacati dresove, nuditi usluge za skidanje njegovog imena sa, za njih, svetinje.

- Ivane, vrime je - moglo se pročitati više od godinu dana na svakoj objavi vezanoj za legendu hrvatske reprezentacije, prije nego što je Perišić potpisao za Hajduk u januaru ove godine. 

Pogrešna premisa

Međutim, u svom bijesu treba imati i rezona. 

Perišić je možda i došao u Split s mišlju da će tu završiti karijeru, ali on je u isto vrijeme potpisao ugovor od kojeg je zarađivao jedan (1) euro! 

Nakon teške povrede, možda je mislio da je nepoželjan u svim klubovima gdje je nekad žario i palio. Ali, tu se, onda, barem prema pisanju hrvatskih medija, umiješala Barcelona. Katalonski gigant vam na vrata pokuca jednom, eventualno dva puta ako ste svjetska superzvijezda. Ivan to nije. 

Sad se stavite u njegovu poziciju. Ostanak u klubu gdje ste heroj ili otići u jedan od najvećih svjetskih klubova. Hajde, recite da se ne biste zamislili. 

Bez napravljenih incidenata

Na sve pomenuto, Perišić nije javno nikad istupio i rekao da hoće da napusti Hajduk. Nije unosio nemir svojim djelima. Jednostavno je otišao do Gatuza (Gattuso) i rekao mu kako stvari stoje. Naravno, prgavi Italijan ga je odmah "mršnuo", što je, poznavajući lik i djelo Đenara (Gennaro) bilo za očekivati.

Perišić će sada, voljan za to ili ne, morati pognute glave tiho napustiti svoj voljeni grad. Bez oproštaja, bez "Hvala, Ivane", bez aplauza publike i s mnogo tuge. 

U društvu, na ulici, bilo gdje da se okrenete, a pogotovo kad se povezivao s Hajdukom, čuli ste pitanje: "Što se Džeko ne vrati u Željezničar?" Možda je ova situacija i razlog...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.