TRENER ŽELJEZNIČARA

Ćorić govorio o problemima uoči utakmice, pa poručio: Čestitke za pobjedu bih proslijedio igračima

Znali smo mi da ćemo danas pasti, imali smo velikih problema sa stomačnim virusom, šest ili sedam igrača nam je imalo probleme

Ćorić: Zadovoljan partijom. FK Željezničar / Adem Čatić

E. Ć.

17.8.2024

Trener Željezničara Denis Ćorić komentarisao je utakmicu 3. kola u kojem su njegovi izabranici savladali Igman iz Konjica (3:1).

– Hvala na čestitkama, ja bih ih proslijedio momcima. Kada pogledamo svih 90 minuta, mislim da smo zasluženo pobijedili utakmicu. 

Prvo poluvrijeme smo bili jako dobri, dali smo dva gola, imali još dvije stopostotne šanse. Znali smo mi da ćemo danas pasti, imali smo velikih problema sa stomačnim virusom, šest ili sedam igrača nam je imalo probleme i bilo je jasno da neće izdržati cijeli meč u visokom tempu - rekao je Ćorić i dodao:

- Dva sata prije utakmice, postalo je jasno da Azur Mahmić neće biti u stanju da igra. Nije mogao početi zbog stomačnih problema. Vidjelo se da smo posljednjih pola sata bili energetski prazni, ali bit će to bolje u narednim utakmicama. 

Ovi momci koji su došli, radi se o kvalitetnim igračima. Treba malo vremena da se adaptiraju. Ja vjerujem da su oni dobri i da će pokazati da zaslužuju da budu u Željezničaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.